Linser med løg og æbler
Skrevet af Karen
Enkel og lækker. Som selvstændig frokostret, evt. med en grøn salat eller et godt brød til, eller som tilbehør til f.eks. ovnbagte grønsager.
Ingredienser
- 4 dl grønne linser
- 2 store løg
- 2-3 (røde) æbler
- 2 spsk olivenolie
- 3/4 dl tør sherry
- ½-1 dl vand
- salt
- 1 bdt. frisk dild
Fremgangsmåde
Kog linserne efter anvisningen på emballagen - kogetid og vandmængde afhænger af, hvilken type linser du bruger og om du har udblødt dem først. Du kan evt. koge linserne i god tid i forvejen.
Skær løg og æbler i tynde både og hak dilden.
Varm en dyb pande op og svits løgene bløde og klare i lidt olie. Tilsæt nogle spiseskefulde vand undervejs, så de ikke brænder på - men omvendt skal de heller ikke have så meget vand, at de begynder at koge. Drys med lidt salt.
Når løgene er helt bløde, tilsættes æblebåde og sherry og evt. lidt mere vand. Vend forsigtigt rundt og lad det simre nogle minutter, inden du vender dild og linser i. Smag til med salt.
Tips:
- Smager også dejligt kold.
- Server gerne med en frisk, grøn salat
- 1 dl tør hvidvin kan erstatte sherryen
- Der findes flere typer grønne linser, men de mest lettilgængelige er nok de almindelige, store grønne linser og de mindre, lidt mere faste puy-linser. Retten kan også laves med de små, sorte beluga-linser.
- Lægger du linserne i blød nogle timer før kogning, kan kogetiden nedsættes med ca. en tredjedel, men det er ikke nødvendigt, og de fleste linser vil være færdige på 25 min. - hvilket passer meget godt med, at du kan nå at simre løg og æbler møre, inden du vender linser i. Aftensmad på en god halv time ...
Kommentarer
Lækkert
Ser godt nok lækkert ud :-)
Tilføj kommentar