12 Jun 2008

Krydderier

Skrevet af Karen

Krydderier må der til. Blandt yndlingene er:

Karry

Der er ofte gluten i karry (og andre blandingskrydderier), så vær forsigtig, når du køber karry, hvis du er glutenoverfølsom. Jeg har i mange år brugt Urtekrams karry-blandinger, men sidst jeg læste bag på dåsen, stod der 'kan indeholde spor af hvede'! Så er du følsom, så husk ALTID at læse ingredienslisten grundigt - også selvom det mærke, du står med, plejer at være ok. Man kan også lave sin karry-blanding selv, hvis man har en god opskrift. Det har jeg så ikke lige - endnu.

Opskrifter med karry

Paprika

- mild, stærk og røget. Den milde og den stærke fås i gode, økologiske varianter. Den røgede kan man efterhånden få i de fleste større supermarkeder og delikatesse-butikker, dog ikke altid økologisk. Den skal normalt kun bruges i små mængder.

Den milde er god til f.eks. Basmati-risotto med porrer og broccoli.

Den stærke kan sætte fut i Svamperagout med pasta og erstatte chili og cayenne i opskrifter som Mexicansk sortbønnesuppe og Tomatcurry med kikærter.

Den røgede er god til retter som Chili sin carne og Kikærtesnacks.

Opskrifter med paprika