Løgtærte med salvie
Skrevet af KarenEn lækker tærte, der sjældent overlever ret længe på en buffet. Den særlige smag kommer fra friske salvieblade.
Ingredienser
Tærtebund:
- ½ dl tahin
- 1 dl kikærtemel
- 1 dl fuldkornsrismel
- 1 dl boghvedemel
- 1 dl hirsemel
- ½ tsk salt
- 1-1½ dl koldt vand
- evt. lidt sesamfrø til drys
Fyld:
- 1 portion squashmasse
- 1 kg løg
- evt. 2-5 fed hvidløg
- 1-2 håndfulde friske salvieblade
Fremgangsmåde
Start med fyldet: Lav squashmassen, så den kan stå og trække.
Pil løgene, halvér dem og skær dem i tynde ringe. Evt. hvidløg pilles og hakkes fint. Salviebladene skylles, duppes tørre og snittes i tynde strimler med en skarp kniv.
Steg løgringe og evt. hvidløg gennemsigtige over middelvarme i lidt olie. Tilsæt salviestrimlerne og smag til med salt og peber. Lad blandingen køle af.
Tærtebund: Tænd for ovnen på 200 grader. Bland salt og de fire slags mel. Smuldr tahinen i melet. Saml dejen med vandet lidt efter lidt. Dejen skal være sammenhængende og blød, men ikke klistret. Smuldrer den, skal der mere vand i.
Smør en stor tærteform (ca. 28 cm i diameter) med en anelse olie og drys bunden med lidt sesamfrø. Tryk dejen ud i formen, og prik bunden med en gaffel. Sæt tærtebunden i ovnen ca. 10 minutter.
Rør imens squashmassen færdig, smag til og vend løgene i massen. Tag tærtebunden ud af ovnen og fordel løg/squashmassen i. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den færdig, ca. 15 min. eller til overfladen er lysebrun.
Servér lun eller kold, ikke varm, med en frisk grøn salat.
Tips:
- Smager dejligt både lun og kold. Også god i madpakken - her kan det være smart at lave mini-tærter. Brug f.eks. små tærteforme eller muffinsforme.
- Kan du ikke skaffe frisk salvie, kan du sagtens bruge tørret, 1-2 spsk. Smag dig frem!
- Salvie kan erstattes med andre krydderurter, fx frisk basilikum, timian osv.
Tilføj kommentar