2 Jan 2008

Lynstegt grønkål med piniekerner og rosiner

Skrevet af Karen

En hurtig og let ret med fin smag. Serveres som spændende tilbehør, varm salat med brød eller som et let måltid med fx ris eller pasta.

Ingredienser

  • 4 store håndfulde friske grønkålsblade
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stor spsk hele korianderfrø
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 håndfuld piniekerner
  • skallen af 1 citron
  • lidt citronsaft
  • lidt urtesalt

Fremgangsmåde

Kålen skylles og befries for de groveste bladribber, inden den snittes i tynde strimler. Løget halveres og snittes i tynde skiver og hvidløgene hakkes fint. Citronskallen strimles fint.

Varm en wok eller sauterpande op og rist korianderfrøene kortvarigt, inden de knuses groft i en morter eller elektrisk kaffemølle.

Hæld lidt olie i panden og svits løg og hvidløg, til de er blanke. Tilsæt korianderfrø, rosiner og piniekerner og svits videre nogle minutter. Dæmp varmen en anelse og tilsæt grønkålen. Vend ingredienserne i panden til grønkålen bliver blank og begynder at falde sammen. Tilsæt citronskal, lidt citronsaft og urtesalt. Sluk for varmen og lad retten stå et minuts tid på pladen, inden den smages til. Servér straks.

Tips:

  • Retten er dejlig, som den er, men prøv alligevel at tilsætte tern af frisklavet vegansk feta - du finder opskriften ovre hos Nina: http://plantepusherne.dk/hjemmelavet-vegansk-feta.
  • Har du ikke mod på at lave vegansk feta selv, kan du bruge færdigkøbt tofu, der evt. marineres i en lage af 2-3 tsk salt, 3 dl kogende vand og saften af 1 citron. Rør saltet ud i vandet, tilsæt citronsaften og hæld marinaden over tofu-ternene. Lad trække i køleskabet til næste dag.
  • Du kan også marinere tofuen i lidt tamari og friskreven ingefær, inden den steges sammen med rosiner og piniekerner.
  • Kogte kikærter kan bruges istedet for tofu.

Tilføj kommentar