20 Apr 2008

Kikærtesnacks

Skrevet af Karen

De er sundere end popcorn og chips, fulde af proteiner og så smager de virkelig godt. Man kan købe dem i indvandrer-butikker, men de er faktisk vældigt nemme at lave selv - og så kan man jo passende bruge økologiske kikærter. Kan serveres til drinks, som drys til salater eller bare som en lille eftermiddagsgodbid.

Ingredienser

  • kikærter
  • lidt salt
  • evt. andre krydderier

Fremgangsmåde

Kikærterne sættes i blød natten over i rigeligt vand. Næste dag dryppes kikærterne godt af i en sigte. Sortér kikærter fra, der er misfarvede eller ikke er svulmet op. Drys salt og evt. krydderier over og vend rundt.

Hæld kikærterne i en bradepande, der evt. kan fores med bagepapir først. Sæt bradepanden i ovnen i ca. 50 minutter ved 200 grader. Rør rundt i kikærterne et par gange undervejs. De skal være knasende sprøde, ikke seje, når de er færdige, men må heller ikke blive alt for mørke.

Kikærterne køles af i bradepanden og hældes i en lufttæt beholder, når de er helt kolde.

Tips:

  • Man må prøve sig frem med saltmængden - jeg synes personligt ikke, at der skal ret meget til.
  • Andre krydderier kan f.eks. være knust koriander, paprika, karry eller hvad man nu har lyst til. Jeg bruger ofte røget salt og knust chilipeber som et ekstra pift.
  • Luna rister dem på panden - det er hurtigt og godt, især til mindre portioner.

Kommentarer

Kan huske at jeg lavede disse herlige kikærte snacks for mange år siden - gad vide hvorfor det er så længe siden? Havde vel bare glemt hvor godt det smagte. Må vist snart lave dem igen. ;-) Tak for inspirationen!

Luna

Tilføj kommentar