10 Jun 2014

Frokost-snapshot #1

Skrevet af Karen

Aftensmaden i går var de første nyopgravede kartofler, friske asparges og frisk spinat fra haven. Husbonden nød en hjemmerørt urtesmør til, mens jeg forsøgte mig med en tahindressing med ingefær - rigtig god til aspargesene, men for voldsom til kartoflerne. Og kartoflerne var der for mange af - med vilje, for mens jeg egentlig var ved at slå mig til tåls med tanken om kartoffelmadder og kartoffelsalat med hummusnaise, faldt jeg over Veganmisjonens opskrift på kartoffelsalat med en hjemmerørt vegansk mayonnaise, der så både god og nem ud, så den skulle prøves til frokost i dag.

Og lade det være sagt med det samme: den opskrift er intet mindre end GE-NI-AL! Det ligner mayonnaise, det smager af mayonnaise og det er nemt at lave. Jeg startede med en halv portion, brugte Urtekrams dijonsennep (god og glutenfri), italiensk jomfruolivenolie fra Änglamark og Urtekrams æblecidereddike - den eneste lyse eddike, jeg havde i skabet, som ikke var en hvidvinseddike (der efter sigende ikke skulle fungere så godt). Perfekt resultat! Prøv den, prøv den, prøv den. Du finder opskriften her: http://www.veganmisjonen.com/2014/06/oppskrift-vegansk-potetsalat-majone...

Opskriften på kartoffelsalaten lyder også rigtig god, jeg manglede bare adskillige af de øvrige ingredienser, så i dag blev det helt enkelt kolde, kogte kartofler vendt med lidt af mayonnaisen og en håndfuld purløg på grøn salat og med tern af rød peber.

Kommentarer

SÅ godt det ser ut!

Tilføj kommentar