18
Nov
2007
Citronmarineret melon
Skrevet af Karen
Citronen løfter lige melonen en tand højere op. Brug den i salater, som tilbehør, som snack eller som morgenmad.
Ingredienser
- 1 melon, f.eks. honning- eller gala-
- 1 citron
Fremgangsmåde
Skær melonen i halve og skrab kernerne ud med en ske. Skær melonen i både, skær skrællen væk og skær melonbådene i store tern.
Skær skrællen af citronen i tynde strimler med et juliennejern. Eller brug en kartoffelskræller først og bagefter en skarp kniv.
Skær citronen i halve og pres saften ud.
Bland citronsaft og -skal med melonstykkerne, og lad melonen marinere i køleskabet. Mindst 1 time, gerne natten over. Vend af og til.
Tips:
- Melonstykkerne smager skønt i en blandet grøn salat - gerne med spæde spinatblade, rucula og kryddergrønt.
- De er også gode i en frugtsalat.
- Og som tilbehør til krydret mad.
- Og til morgenmad, bare helt som sig selv.
- Agurk kan marineres sammen med melonen.
- Prøv også at tilsætte en spsk friskreven ingefær til marinaden.
Tilføj kommentar