18 Nov 2007

Citronmarineret melon

Skrevet af Karen
melon

Citronen løfter lige melonen en tand højere op. Brug den i salater, som tilbehør, som snack eller som morgenmad.

Ingredienser

  • 1 melon, f.eks. honning- eller gala-
  • 1 citron

Fremgangsmåde

Skær melonen i halve og skrab kernerne ud med en ske. Skær melonen i både, skær skrællen væk og skær melonbådene i store tern.

Skær skrællen af citronen i tynde strimler med et juliennejern. Eller brug en kartoffelskræller først og bagefter en skarp kniv.

Skær citronen i halve og pres saften ud.

Bland citronsaft og -skal med melonstykkerne, og lad melonen marinere i køleskabet. Mindst 1 time, gerne natten over. Vend af og til.

Tips:

  • Melonstykkerne smager skønt i en blandet grøn salat - gerne med spæde spinatblade, rucula og kryddergrønt.
  • De er også gode i en frugtsalat.
  • Og som tilbehør til krydret mad.
  • Og til morgenmad, bare helt som sig selv.
  • Agurk kan marineres sammen med melonen.
  • Prøv også at tilsætte en spsk friskreven ingefær til marinaden.

Tilføj kommentar