2 Okt 2007

Quinoa-postej med selleri

Skrevet af Karen
Quinoapostej med selleri

En nem og meget anvendelig postej, der kan serveres lun eller kold som hovedret, men også smager dejligt på et stykke ('rug')brød.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 5 dl bouillon eller vand
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 lille rodselleri
  • evt. 2 fed hvidløg
  • (oliven)olie
  • 1 kvist rosmarin
  • salt og peber
  • 4-6 spsk kikærtemel
  • lidt rismel eller rasp

Fremgangsmåde

Quinoaen ristes i en passende gryde ved middel varme, til den er gyldenbrun og dufter nøddeagtigt. Rør jævnligt, så det ikke brænder på! Hæld bouillon eller vand på og lad det koge op - dæmp derefter varmen, læg låg på og lad quinoaen simre, til den er mør og har opsuget (det meste) af væsken - ca. 15 minutter. Rør gerne i ny og næ.

Mens quinoaen simrer, gøres grønsagerne i stand: løgene pilles og rodfrugterne skrælles. Har du en foodprocesser, river du både løg, gulerødder og selleri groft i den. Har du ikke, hakker du løgene fint og river gulerødder og selleri groft på et rivejern. Pil nålene af rosmarinen og hak dem fint.

Varm lidt olie op i en stor gryde og svits grønsagerne, til de falder sammen. De skal ikke tage farve. Tilsæt rosmarin og evt. presset hvidløg. Smag til med salt og peber.

Rør den kogte quinoa og kikærtemel i grønsagsmassen og smag til igen. Hæld grønsagsmassen i et ovnfast fad, der er smut med olie og drysset med rismel. Glat massen ud med bagsiden af en ske og dryp lidt olie over, der glattes ud over hele overfladen med hænderne.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og lad postejen bage, til den er lysebrun på overfladen, ca. 30 min.

Servér postejen lun eller kold, ikke rygende varm.

Tips:

  • Garnér postejen med masser af bløde løg, ristede (portobello)svampe og/eller dampede broccoli-buketter.
  • Salat med æbler klæder også postejen vældig godt.
  • Servér en tomatsovs eller spinatsovs til.
  • Quinoa kan evt. erstattes med ris eller hirse.

Tilføj kommentar