Spinatbouillabaise
Skrevet af KarenEn meget lækker ret med et fint pift fra knuste korianderfrø. Principielt er det en suppe, men den er ikke særligt 'våd', så her i huset går den for at være en gryderet - som bliver serveret i en pande ...
Ingredienser:
- 500 g spinat (frisk eller frossen, helbladet)
- 2 løg
- 3 kartofler
- 5 fed hvidløg
- 4 dl vand
- ½ tsk bouillonpasta
- ½ tsk salt
- ½ tsk stødt koriander
- ½ tsk stødt gurkemeje
- 1 knsp cayennepeber
- 1 bdt. hakket persille
Fremgangsmåde:
Frisk spinat skylles grundigt og dampes ca. 5 min. i det vand, der hænger ved bladene. Frossen spinat skal blot tøs op. Hak spinaten groft.
Skær løg og kartofler over på langs og snit dem i tynde skiver. Sautér løg og kartofler i den varme olie i en sautérpande. Pres de pillede hvidløgsfed ned i panden og rør forsigtigt rundt.
Tilsæt vand, bouillon og krydderier og lad det simre under låg ca. 15 min.
Tilsæt den grofthakkede spinat og persillen og rør forsigtigt rundt. Læg låg på igen og lad simre ca. 10 min.
Smag retten til og servér den i panden - evt. med godt, groft brød og/eller safranske kikærter til.
Tips:
- Bruges friske, spæde spinatblade, behøver man ikke at hakke dem.
Kommentarer
Denne opskrift ligner én af
Denne opskrift ligner én af mine yndlingsretter: spinatbouillabaise, fra den gamle og geniale kogebog, "Grøn Gastronomi". Jeg laver den i hvert fald hver 14. dag.
Jeg dumper bare de frosne spinatkugler ned til de svitsede løg og kartofler, og kommer en passende mængde vand på. Når re med, og lader dem pochere - husk at slukke inden de er hårdkogte!
Har først lige set din side - den vil jeg kigge nærmere på! Er altid på udkig efter gode vegetar-opskrifter.
Hilsner fra Lone
Spinatbouillabaise
Godt set, Lone :-)
Opskriften er skam en veganiseret (æggefri) udgave af spinatbouillabaisen fra Grøn Gastronomi af Paul Holt fra starten af 1980'erne. Bogen kan i skrivende stund stadig lånes på biblioteket og er bestemt et bekendtskab værd.
Tilføj kommentar