8 Sep 2007

Stegte ris

Skrevet af Karen
wok

En god ret til den der rest ris i køleskabet. Har man en rest grønsager, kan de også bruges, helst blandet med frisksnittet grønt fra haven eller køleskabet. Sørg for at der er flere forskellige farver i grønsagsblandingen. Også en ret, der er populær hos børnene ...

Ingredienser

  • 1 - 2 løg
  • evt. 1-2 fed hvidløg
  • ca. 1 l snittede grønsager, fx squash, peberfrugt, broccoli, porre, forårsløg, gulerødder, bønner, bønnespirer, bladselleri, champignoner ...
  • 500-750 g kolde, kogte brune basmatiris
  • 1 spsk knuste korianderfrø
  • olie
  • evt. en håndfuld cashew-nødder eller en blok tofu
  • salt
  • 2 spsk sojasauce/tamari

Fremgangsmåde

Halvér løg og hvidløg og snit dem i tynde skiver. De øvrige grønsager snittes fint i mundrette bidder, gerne i juliennestrimler. Bønnespirer skylles blot. Evt. tofu skæres i strimler.

Varm lidt olie op i en dyb pande eller en wok. Bruger du tofu, steges den lysebrun i olien og overføres til en tallerken.

Kom lidt mere olie på/i panden og sautér alle grønsager (undtagen evt. bønnespirer) med korianderfrø og lidt salt, til det falder lidt sammen. Tilsæt de kolde ris og steg videre under omrøring, til risene begynder at blive brune.

Tilsæt evt. cashew-nødder eller tofustrimler og varm igennem. Smag til med sojasauce og servér straks i panden.

Tips:

  • Bruger du tofustrimler, kan du evt. først marinere dem i en marinade af sojasauce, knust hvidløg og friskreven ingefær.

Tilføj kommentar