Ugemenu oktober 2020
Skrevet af KarenFrosten har været på besøg i min have, og det er blevet tid til efterårslækker mad med æbler, rødbeder, græskar, kål og de sidste friske tomater.
Frosten har været på besøg i min have, og det er blevet tid til efterårslækker mad med æbler, rødbeder, græskar, kål og de sidste friske tomater.
En menu med alt det dejlige derude fra haven. Squash. Grønne bønner. Tomater. Rødbeder. Krydderurter.
Der er spæde brændenælde- og skvalderkålsskud i mosen, masser af frisk grønkål i haven og rigeligt med hvidløg på menuen, for min klinik er lukket pga. Corona-situationen, og så kan jeg lige så godt give den gas med de små skønheder - også på hverdage.
Denne ugemenu starter med lørdag, da det er sådan, vi gør her i huset: laver en ugemenu og en indkøbsseddel fredag aften (gerne mens aftensmaden simrer eller under selve måltidet) og køber det meste ind lørdag formiddag.
Jeg ved ikke med dig, men jeg synes ærlig talt, at september er lidt koldere og vådere, end jeg kunne ønske mig. Så denne ugemenu er præget af varme og krydrede supper og gryderetter.
Hvis du synes, der er lidt mange opskrifter med squash i nedenstående menu, så har du helt ret. Det er fordi, der lige nu er en overflod af squash i min have. Og grønne bønner. Og tomater. Og rødbeder. Men især squash er svære at gemme, så dem prøver jeg at få spist så mange af som muligt, når de nu er her ...