Madplan

18 Jun 2020

Ugemenu juni 2020

Skrevet af Karen
Spinaten har stået så fint i år og er nu ved at gå i blomst, så den spiser vi en del af for tiden sammen med skønne, nye kartofler, asparges, dild, persille og purløg. Og så er det salattid. Jeg er meget glad for middagssalater, nok også mere end resten af familien, men de finder sig som regel i det. Her i sidste halvdel af juni kommer ugemenuen derfor til at se således ud:

Ugemenuen

Fut-salat med asparges



Hummus
med gnavegrønt og oliven



Pasta med pesto



Grøn rispande



Asparges med kikærtepolonaise,
spinatsalat og nye kartofler



Kidneybønnekarry



Lun spinatsalat med marinerede courgetter og oliven

26 Mar 2020

Ugemenu marts 2020

Skrevet af Karen

Der er spæde brændenælde- og skvalderkålsskud i mosen, masser af frisk grønkål i haven og rigeligt med hvidløg på menuen, for min klinik er lukket pga. Corona-situationen, og så kan jeg lige så godt give den gas med de små skønheder - også på hverdage.



Ugemenuen

Lørdag

Kikærtepandekager
med sorte bønner med chili og koriander,
guacamole og salat

Søndag

Hvidløgssuppe
med mandelboller (put 2 fed knust hvidløg i dejen)

Mandag

Lynstegt grønkål med piniekerner og rosiner
og pasta

Tirsdag

Bønnegryde med svampe og brændenælder

Onsdag

Kims røde karrysovs med ris

Torsdag

Pasta med (grønkåls- eller ukrudts-)pesto

Fredag

Spinatbouillabaise
15 Feb 2020

Ugemenu februar 2020

Skrevet af Karen

Denne ugemenu starter med lørdag, da det er sådan, vi gør her i huset: laver en ugemenu og en indkøbsseddel fredag aften (gerne mens aftensmaden simrer eller under selve måltidet) og køber det meste ind lørdag formiddag.



Ugemenuen

Lørdag

Simremad: Toscansk bønnesuppe

Søndag

Ovnbagte rodfrugter med urtebearnaise
og en kålsalat med æbler, f.eks. denne: Grønkål-æblesalat med linsespirer

Mandag

Funky rødbedesalat,
evt. med lidt brød til, f.eks. disse: små fladbrød med rosmarin

Tirsdag

Rosenkål med mandler og ingefær
og pasta

Onsdag

Blomkålscurry med kartofler - Gobi Aloo

Torsdag

Lyndampet spidskål med lun linsesalat

Fredag

Grønkål med tomat og hvidløg og pasta
16 Sep 2017

Ugemenu september 2017

Skrevet af Karen

Jeg ved ikke med dig, men jeg synes ærlig talt, at september er lidt koldere og vådere, end jeg kunne ønske mig. Så denne ugemenu er præget af varme og krydrede supper og gryderetter.

22 Aug 2017

Ugemenu august 2017

Skrevet af Karen

Hvis du synes, der er lidt mange opskrifter med squash i nedenstående menu, så har du helt ret. Det er fordi, der lige nu er en overflod af squash i min have. Og grønne bønner. Og tomater. Og rødbeder. Men især squash er svære at gemme, så dem prøver jeg at få spist så mange af som muligt, når de nu er her ...

6 Apr 2017

Ugemenu april 2017

Skrevet af Karen
Forår - der er en overflod af små, fine skud af både skvalderkål og brændenælde ude i mosen, og grønkålen har sat de lækreste skud fra stammen. Det gror så småt under træerne i min lillebitte skovhave og på det lune hjørne ved skuret er purløgene store nok til at blive klippet. Sammen med de sidste rester af småkedelige rodfrugter, noget grønt fra fryseren og et blomkål fra supermarkedet giver det denne ugemenu:
22 Dec 2016

Ugemenu december 2016

Skrevet af Karen

Det er jul lige om lidt, og der er måske lidt ekstra travlt, så i denne uge er menuen baseret på det nemme og hurtige på hverdagene, mens der skal arbejdes lidt mere med julemenuen. Meget af den kan i øvrigt forberedes i forvejen.



Ugemenuen

Pasta med enkel tomatsauce



Spinatsuppe med mandler
og safranske kikærter



Linser med løg og æbler
og grøn salat



Stegte ris



Grønkål med tomat og hvidløg
og pasta



Julemiddag:
Fyldt hokkaido
med ovnbagte kartoffelbåde,
Kirsten Skaarups simregryde som 'sovs',
frisk rødkålssalat med appelsin, valnødder og granatæblekerner
og en grøn salat.



Hvidløgssuppe
- og rester



11 Nov 2016

Ugemenu november 2016

Skrevet af Karen

Jeg har tømt nyttehaven for porrer, rødbeder og selleri, der nu står og hygger sig sammen med æblehøsten i 'det store køleskab' - en stak kasser på nogle havestole under et tæppe i et hjørne på vores overdækkede terrasse. Porrer og selleri rimer på gule ærter, så det må vi ha' på menuen - to gange, fordi gule ærter laves bedst i store portioner og bare bliver bedre af at stå. Vi kalder det 'andendags-guleærter', men reelt har vi altid en anden ret eller to i mellem, så det burde nok hedde 'gamle gule ærter'...

Sider

Subscribe to RSS - Madplan