Ugemenuen

15 Feb 2020

Ugemenu februar 2020

Skrevet af Karen

Denne ugemenu starter med lørdag, da det er sådan, vi gør her i huset: laver en ugemenu og en indkøbsseddel fredag aften (gerne mens aftensmaden simrer eller under selve måltidet) og køber det meste ind lørdag formiddag.



Ugemenuen

Lørdag

Simremad: Toscansk bønnesuppe

Søndag

Ovnbagte rodfrugter med urtebearnaise
og en kålsalat med æbler, f.eks. denne: Grønkål-æblesalat med linsespirer

Mandag

Funky rødbedesalat,
evt. med lidt brød til, f.eks. disse: små fladbrød med rosmarin

Tirsdag

Rosenkål med mandler og ingefær
og pasta

Onsdag

Blomkålscurry med kartofler - Gobi Aloo

Torsdag

Lyndampet spidskål med lun linsesalat

Fredag

Grønkål med tomat og hvidløg og pasta
6 Apr 2017

Ugemenu april 2017

Skrevet af Karen
Forår - der er en overflod af små, fine skud af både skvalderkål og brændenælde ude i mosen, og grønkålen har sat de lækreste skud fra stammen. Det gror så småt under træerne i min lillebitte skovhave og på det lune hjørne ved skuret er purløgene store nok til at blive klippet. Sammen med de sidste rester af småkedelige rodfrugter, noget grønt fra fryseren og et blomkål fra supermarkedet giver det denne ugemenu:
22 Dec 2016

Ugemenu december 2016

Skrevet af Karen

Det er jul lige om lidt, og der er måske lidt ekstra travlt, så i denne uge er menuen baseret på det nemme og hurtige på hverdagene, mens der skal arbejdes lidt mere med julemenuen. Meget af den kan i øvrigt forberedes i forvejen.



Ugemenuen

Pasta med enkel tomatsauce



Spinatsuppe med mandler
og safranske kikærter



Linser med løg og æbler
og grøn salat



Stegte ris



Grønkål med tomat og hvidløg
og pasta



Julemiddag:
Fyldt hokkaido
med ovnbagte kartoffelbåde,
Kirsten Skaarups simregryde som 'sovs',
frisk rødkålssalat med appelsin, valnødder og granatæblekerner
og en grøn salat.



Hvidløgssuppe
- og rester



11 Nov 2016

Ugemenu november 2016

Skrevet af Karen

Jeg har tømt nyttehaven for porrer, rødbeder og selleri, der nu står og hygger sig sammen med æblehøsten i 'det store køleskab' - en stak kasser på nogle havestole under et tæppe i et hjørne på vores overdækkede terrasse. Porrer og selleri rimer på gule ærter, så det må vi ha' på menuen - to gange, fordi gule ærter laves bedst i store portioner og bare bliver bedre af at stå. Vi kalder det 'andendags-guleærter', men reelt har vi altid en anden ret eller to i mellem, så det burde nok hedde 'gamle gule ærter'...

19 Okt 2016

Ugemenu oktober 2016

Skrevet af Karen

Bum, så er det slut med bunkerne af squash, bønner og solmodne tomater, og vi må 'nøjes' med de lidt mere kuldetolerante grønsager. Her i huset har vi kastet os over supper, gryderetter og - uhm - sat sæsonens første lasagne til livs.

8 Sep 2016

Ugemenu september 2016

Skrevet af Karen

Der er stadig overflod af squash, tomater osv. - nu med selskab af tidlige æbler, porrer og spinat. Jeg er personligt helt vild med den lune spinatsalat med marinerede courgetter og glæder mig hvert år til courgette- og spinat-sæsonen falder sammen, for så skal der fråses ... men sensommerens første minestrone er nu også skøn, og den fyldte pasta med pesto (men den får jeg reelt kun lavet én gang om året). Skal vi se at få lavet noget mad?

3 Aug 2016

Ugemenu august 2016

Skrevet af Karen

Overflod, overflod, overflod. Af tomater, grønne bønner, squash, rødbeder, salat, agurker og meget, meget mere. Især bønnerne og squashen er det svært at holde trit med, så dem vil du finde i adskilige af retterne på ugenmenuen ...




Ugemenuen

Kikærte-pande med ingefær og kardemomme



Pasta med rødbeder i wok med tomat og basilikum



Grønne bønner med kikærte-polonaise
og nye kartofler



Eksotisk risret med squash



Hummus
med gulerods-, bladselleri- og agurkestave, tomater, rød peber, oliven og brød



Squash med basilikum
og nye kartofler



Kulørt bønnesalat

4 Jun 2016

Ugemenu juni 2016

Skrevet af Karen

Jeg tror, at det er første gang, jeg nogensinde har serveret gazpacho den første weekend i juni. Der kunne nok også godt have været lidt mere smag i tomaterne, men det var skønt med den kolde suppe i lummervarmen. Her har den fået selskab af flere sommerlige retter, fx ragouten med asparges og de skønne nye kartofler. Det er en dejlig tid.

20 Maj 2016

Ugemenu maj 2016

Skrevet af Karen
Uhh, det er maj, og det har været temmelig koldt og temmelig varmt, og det har kæntret mine madplaner flere gange, fordi vi fx ikke gad spise syvsuppe i 25 graders varme. Men den skal med, suppen, for den er skøn og det er nu, brædenælder og skvalderkål og alt det andet ukrudt bare skal spises, inden de andre lækkerier tager over. Aspargesene, fx, der lige pludselig vælter frem, og også kan bruges på en pizza eller erstatte sukkerærterne i middagssalaten. Grønkålen er ved at gå i blomst for alvor, men man kan stadig høste nye blade, stængler og blomster til en gang lynstegt grønkål.

Sider

Subscribe to RSS - Ugemenuen