Linser med løg og æbler

Linser med løg og æbler

Enkel og lækker aftensmad på en god halv time.

Som selvstændig ret, evt. med en grøn salat eller et godt brød til, eller som tilbehør til f.eks. ovnbagte grønsager.

Ingredienser:

  • 4 dl grønne linser
  • 2 store løg
  • 2-3 (røde) æbler
  • 2 spsk olivenolie
  • 3/4 dl tør sherry ('fino')
  • ½-1 dl vand
  • salt
  • 1 bdt. frisk dild eller 1 spsk tørret

Fremgangsmåde:

Kog linserne efter anvisningen på emballagen - du kan evt. koge dem i god tid i forvejen, men linser skal ikke have så lang tid (ofte omkring 25 min.), og normalt passer det meget godt med, at de er færdige, når de skal bruges, hvis du starter med at sætte dem over.

Skær løg og æbler i tynde både og hak dilden, hvis du bruger frisk dild.

Varm en dyb pande op og svits løgene bløde og klare i lidt olie. Tilsæt nogle spiseskefulde vand undervejs, så de ikke brænder på - men omvendt skal de heller ikke have så meget vand, at de begynder at koge. Drys med lidt salt.

Når løgene er helt bløde, tilsættes æblebåde og sherry og evt. lidt mere vand. Vend forsigtigt rundt og lad det simre nogle minutter, inden du vender dild og linser i. Smag til med salt og servér.

Tips:

  • Smager også dejligt kold.
  • Server gerne med en frisk, grøn salat
  • 1 dl tør hvidvin kan erstatte sherryen
  • Retten kan også laves med andre typer faste linser, f.eks. anicia- eller beluga-linser.

Comments powered by CComment